EmailTwitterVivas Medica is vanaf haar oprichting in 2007 totaal leverancier voor zorg- en verpleeginstellingen, ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties. De naam Vivas is afkomstig uit de Romeinse taal en betekent zoveel als: “ leven of gezondheid “. Opererend uit het uiterste zuiden van Limburg, vanuit Voerendaal om precies te zijn een plaatsje gelegen tussen de steden Heerlen en Maastricht, heeft ons geinspireerd om voor deze naam te kiezen. Immers zijn zowel Heerlen als Maastricht Romeinse nederzettingen. 

Met ons bedrijfsconcept zijn wij een pionier in zorgland. Het enige bedrijf dat vanuit de wensen van de markt is ontstaan! Vanaf de start zijn wij constant bezig geweest de wensen vanuit de zorgmarkt te implementeren in ons bedrijfsconcept en heeft ons gebracht tot waar we nu zijn: “ totaal leverancier voor zorgend Nederland “. En gelukkig zijn er in zorgland ook instellingen welke over deze “ pioniersgeest “ beschikken. Op die manier hebben wij een groei kunnen realiseren en daarmee ons concept constant kunnen verfijnen en verder ontwikkelen.

Vanaf 2010 werd uw inkoopcooperatie, Intrakoop, opmerkzaam op ons bedrijf en werd ons gevraagd ons concept ook aan te bieden aan al hun leden. Een duidelijke overeenkomst in beider belangen, een kostenbesparing realiseren voor de zorg, lag ten grondslag aan deze samenwerking. Momenteel is de intentie uitgesproken deze overeenkomst voor 3 jaar te verlengen en samenwerking nog meer aan te halen. Op die manier kunnen nog meer leden profiteren van de te realiseren kostenbesparing. 

In 2011 hebben wij intrek genomen in ons nieuwe pand en hebben wij tal van ontwikkelingen doorgemaakt die allen gerelateerd waren aan onze missie. Een van de meest in het oog springende ontwikkelingen is de implementatie van een volledig geautomatiseerd ERP systeem waardoor we onze klanten nog meer service kunnen bieden. Dit was nodig om de grote stroom aan producten en informatie te bundelen tot een geheel. 

Wij onderscheiden ons door ons assortiment, onze prijzen, onze korte communicatie lijnen maar vooral door onze flexibiliteit om onze klanten te voorzien van de meest optimale oplossingen.
 
Tal van collegae zorginstellingen hebben reeds de voordelen van ons concept mogen ervaren.
 
Wellicht is uw interesse gewekt?
  
Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.